Sinds het begin van de coronacrisis zijn we meer thuis dan ooit. Komen de muren al op je af? Misschien helpt het om het wat gezelliger te maken in huis, met het oog op de lange winterdagen die er weer aankomen. Zeker wanneer je thuis werkt is het belangrijk om een ruimte te creëren waar je je goed op je gemak voelt. Hoe doe je dat en wat heb je er voor nodig?

Verlichting

Helaas is de zomer alweer bijna voorbij en worden de dagen steeds korter. Over niet al te lange tijd is het aan het eind van de middag al donker. Om te zorgen voor meer sfeer in huis, kun je eens  nadenken over nieuwe verlichting. Je kunt natuurlijk gaan voor een nieuwe kroonluchter, maar je kunt ook kiezen voor écht iets anders. Wat dacht je bijvoorbeeld van LED strips? Ledstrip-specialist.nl heeft een groot aanbod hierin. Met LED strips kun je niet alleen je woonkamer, slaapkamer, keuken of badkamer opvrolijken; je kunt ze ook langs traptreden of in kasten plaatsen!

Kussens

Een knusse sfeer in huis creëren is helemaal niet zo moeilijk. Zachte kussens voor op de bank zorgen al snel voor een intiemere uitstraling. Persoonlijk vind ik dan ook dat je er nooit genoeg kunt hebben. Wissel ze af qua grootte, kleur en textuur zodat het niet te saai wordt.

Kleurrijke muren

Zijn jouw muren nog wit? Waarom? Door één of meerdere muren in een andere kleur te verven, verander je de gehele uitstraling van de kamer. Wist je dat iedere kleur een andere betekenis en werking op ons heeft? Zoek maar eens naar de psychologische betekenissen van kleuren die jij mooi vindt. Als je een felle kleur, zoals rood, te intens vindt, kun je natuurlijk ook wat subtieler beginnen. Een hele lichte kleur grijs of groen kan toch al een groot verschil maken.

Gordijnen

Bij het inrichten van mijn huis vond ik het uitkiezen van geschikte gordijnen het moeilijkst. Er is zo veel keuze! De dikte en lengte van de gordijnen zijn erg bepalend in bijvoorbeeld de woonkamer. Mijn advies is om te kiezen voor donkere, dikke en lange gordijnen. Hiermee kun je de buitenwereld en de duisternis compleet van je afsluiten. Dit zorgt ervoor dat het binnen gezelliger wordt!

Haardvuurscherm

Als laatste tip heb ik om, indien je zelf geen openhaard hebt, een haardvuur op te zoeken op je tv-scherm. Zo zorg je toch nog voor een beetje virtuele warmte in huis, al is het maar voor het idee.

Categorieën: News