De coronacrisis heeft er voor gezorgd dat meer mensen dan ooit thuis zitten met een burnout. Ondanks dat het idee heerst dat iedereen zonder werk zit, vergeten veel mensen dat alle banen die wel konden bijven bestaan intensiever dan ooit werden. Niet alleen door drukte en onderbezetting, maar ook door thuiswerken. Door thuis en werk zo onlosmakelijk aan elkaar te verbinden in een tijd waarin de werkdruk al hoger is dan ooit, liggen de burnouts voor het oprapen. Doordat men dit wil voorkomen, realiseren we ons dat een vakantie, even ertussenuit, even helemaal weg van het werk en ook écht niet stiekem je mailbox checken, ontzettend hard nodig is. Maar juist in de tijd dat vakantie noodzakelijk was om je werk überhaupt te kunnen blijven doen, sluiten ook alle grenzen. Ook al zijn er inmiddels versoepelingen hierin, blijft het een stressvolle aangelegenheid om naar het buitenland te reizen, omdat de risicogebieden zich rap uitbreiden en je tijdens de gehele reis geconfronteerd blijft worden met alle maatregelen rondom corona, iets wat je nu juist wel met je werk bent gaan associëren. Ben je toch aan vakantie toe? Ga eens op vakantie Nederland!

Ook hier kan het!

Veel mensen vergeten dat ook Nederland prachtige gebieden heeft waar je tot rust kan komen. Denk aan bijvoorbeeld de veluwe, of alle waddeneilanden die ons land rijk is. De prachtige landschappen in deze gebieden zullen je helemaal doen vergeten dat je niet in het buitenland zit, maar gewoon lekker in Nederland. Neem het er lekker van: ga uit eten, maak mooie wandelingen, bezoek alle toeristische trekpleisters in de buurt. Wie weet ga je na je vakantie hier ook je eigen stad wel meer waarderen als je weer aan het werk bent. 

Toerist in eigen stad

Vanwege de toenemende werkdruk is het helaas niet altijd te realiseren om regelmatig een weekje weg te kunnen. Dan blijft er vaak alleen een lang weekend over, waar je dan het meeste uit moet halen. Dan kost reizen, zelfs binnen ons kleine landje, erg veel van je kostbare tijd. Om optimaal van je vrije dagen te kunnen genieten, raden wij een vakantie of city trip in je eigen stad (of een stad in de buurt) aan. Zo heb je geen reistijd, maar kun je toch even weg van huis door bijvoorbeeld in een hotel of airbnb te gaan zitten voor een paar nachtjes. Verken je stad vanuit een heel ander perspectief, en je zult je een echte toerist gaan voelen!

Categorieën: News