Iedere ouder weet dat een vakantie met kinderen niet altijd zo uitpakt als je het van tevoren had gepland. Dat kan soms tot teleurstelling leiden. Gelukkig zijn er genoeg tips om het jezelf makkelijker te maken en daardoor een fijnere vakantie te hebben.

Houd je verwachtingen zo laag mogelijk

Een vakantie met kinderen kan soms anders lopen dan je had gewild. Wanneer je een dagje op pad gaat, is je kind ineens ziek. Of de reis er naartoe duurt te lang, waardoor je kinderen jengelig worden en jij zo minder goed kan ontspannen. Wat er ook gebeurt, het loopt meestal anders dan je wilt. Houd daarom je verwachtingen zo laag mogelijk. Maak zo min mogelijk plannen en laat alles lekker op je afkomen tijdens de vakantie. Boek zo min mogelijk activiteiten, dat kan daar ook nog wel. En geef je kinderen de ruimte om hun eigen plannen uit te kunnen voeren. Het is handig om vooraf jullie verwachtingen op elkaar af te stemmen. Laat iedereen minimaal één ding opnoemen dat jullie graag willen doen op vakantie.

Zoek een camping met alles erop en eraan

Wanneer je een leuk vakantiehuisje boekt op een uitgebreid vakantiepark of een grote camping, dan heb je vaak alles binnen handbereik. Zo is er over het algemeen een mooi zwembad, animatie voor allerlei leeftijden en veel faciliteiten. Je kan bij sommige campings of vakantieparken bowlen, mini-golfen, dieren aaien, uit eten, watersporten beoefenen of een leuke excursie boeken. En het is ook fijn om een eigen keuken te hebben. Op deze manier heb je alles dicht bij elkaar en is het niet meer nodig om steeds op pad te gaan. Het scheelt een hoop tijd in de auto, wat een hoop verveling scheelt bij je kind. Daarnaast is het leven op een camping over het algemeen wat gemoedelijker. Niks moet, alles mag. Klinkt dat niet als vakantie?

Ga niet te ver weg

Het is al even eerder genoemd, maar wanneer je een vakantie boekt waarbij je erg lang moet reizen, is dat met jonge kinderen vragen om problemen. Ga daarom niet al te ver weg. Zoek eens naar ‘camping Frankrijk’ om te zien wat voor leuks je zoal kan vinden. Frankrijk heeft alles: heerlijk eten, mooie bergen, prachtige zeeën, stoere watersporten, uitgebreide campings en het is ook nog eens erg gericht op kinderen. Daarnaast kan je zowel in de zomer als in de winter heel goed naar Frankrijk op vakantie. Waarom zou je nog ergens anders heen gaan, als je zo dichtbij al zoveel moois hebt? 

Categorieën: News