Leven gebeurt terwijl we de toekomst inplannen, zo gaat het gezegde. Het is een natuurlijke drang voor mensen om hun leven zoveel mogelijk te kunnen voorspellen en plannen. Dit geeft vastigheid en zekerheid. Daarnaast moet ook alles uitgelegd worden. Wanneer een beslissing overwegen gaan we vaak lang nadenken en de voordelen en nadelen overwegen. We denken er lang over na en vergelijken alles. Maar er is eigenlijk nog een andere, veel moeilijker definieerbaar aspect van keuzes maken. Namelijk een onderbuikgevoel, een gevoel van intuïtie. Veel mensen realiseren zich niet dat intuïtie, alhoewel moeilijk definieerbaar heel veel goede invloed kan hebben op onze beslissingen. Denk aan beslissingen op het gebied van ons werk of liefdesleven. Vaak proberen we er rationeel over na te denken maar hebben we tegelijkertijd vanuit ons onderbewustzijn een gevoel van wat de juiste keuze is. In dit artikel bespreken we daarom hoe je meer kunt leven vanuit je intuïtie.

Zoek stilte en momenten voor jezelf

Als je meer naar je intuïtie wil gaan luisteren dan is het een goed idee om stilte te zoeken en alleen te zijn. Er zijn in onze drukke dagelijkse levens constant nieuwe invloeden die onze aandacht vragen, van reclames tot andere mensen, van vreemden en familie. We worden continue, of we ons hier bewust van zijn of niet, door andere mensen beïnvloedt. Daarom is het een goed idee om te oefenen om stil en alleen te zijn. Bijvoorbeeld door te mediteren. Op deze manier kun je in je lichaam keren en meer aandacht besteden aan je gevoelens en wat er in je onderbewustzijn speelt.

Praat met experts

Er zijn mensen die al jarenlang bezig zijn met spiritualiteit en intuïtie. Denk bijvoorbeeld aan Boeddhistische monniken, helderzienden en ook priesters binnen het Christelijke geloof. Of je nu gelovig bent of niet. Het kan heel waardevol zijn om met deze mensen te praten en op die manier je ervaring rijker te maken en van ze te leren.

Vertrouw

Als je eenmaal meer gaat luisteren naar je intuïtie is het ook belangrijk dat je deze gaat vertrouwen en actie onderneemt. Dus als je onderbuikgevoel je in blijft fluisteren dat je een relatie moet beëindigen doe dit dan ook. Ga niet met rationele argumenten in je hoofd tegen je intuïtie in. Je zult bijna altijd merken dat je intuïtie gelijk had en dat het de juiste keuze was om naar je intuïtie te luisteren.

Categorieën: News