Nu de dagen weer korter zijn en we ons sneller in het donker begeven, is het ontzettend belangrijk dat je een fijn gevoel krijgt als je thuis komt. Persoonlijk vind ik het heerlijk om thuis te komen na een lange werkdag op kantoor. Ik word direct vrolijk van alle leuke accessoires en lichtjes die ik heb opgehangen om meer sfeer in de woonkamer te creëren. Sowieso vind ik de sfeer en de uitstraling van het huis belangrijk. Mijn blog heet immers niet voor niets delicioushouse! Daarom ga ik vandaag mijn passie met jullie delen in de vorm van deze blog. Ik ga vertellen hoe je eenvoudig een lekker gevoel bij jou in huis kan creëren!

Chaos tegenover klinisch

Veel lifestyle goeroes vertellen je dat een huis een goed gevoel geeft wanneer alles opgeruimd is. Daar ben ik het niet volledig mee eens. Persoonlijk vind ik namelijk dat er een drastisch verschil is tussen een huis dat je een goed gevoel geeft en chaos of klinisch schoon. Heb je bijvoorbeeld kleine kinderen? Dan kan het erg prettig zijn om aan het eind van de dag al het speelgoed in kunststof bakken te gooien. Dat is een eenvoudige manier om alles even weg te werken zodat je met een ontspannen gevoel op de bank kan zitten. Met hele stevige kunststof bakken kun je zelfs zware spullen even netjes aan de kant zetten.

Persoonlijk geef ik de voorkeur aan gezellig rommelig in huis. Hier en daar staan kunststof bakken met allerlei losse troepjes. Dat geeft mij wat meer rust in mijn hoofd. Ik ben echt geen fan van een chaotische woonkamer. Daarnaast kan ik ook weer niet tegen een super minimalistische, klinische ruimte. Ik vind dat er best gezien mag worden dat ik in deze ruimte leef. Het is tenslotte een woonkamer. Mijn advies is daarom om jouw voorkeur in kaart te brengen. Push jezelf niet om iets te doen waar jij je uiteindelijk helemaal niet prettig bij voelt. Dan heb je namelijk aan het einde helemaal geen lekker gevoel gecreëerd bij jou in huis.

Accessoires per thema of seizoen

Een andere manier om eenvoudig een lekker gevoel in huis te creëren, is door allerlei woonaccessoires per thema of seizoen in te slaan. Haal een aantal kunststof bakken en geef elke bak een thema of wijs elke bak een seizoen aan. Vervolgens kun je zo vaak als je wil afwisselen. De kleinste details kunnen ervoor zorgen dat jij met een lekker gevoel thuis komt. Wissel bijvoorbeeld de hoesjes van de sierkussens van de bank om de zoveel maanden. Zo’n kleine afwisseling kan er al voor zorgen dat je een lekker gevoel in huis creëert. Bovendien kun je woonaccessoires altijd heel eenvoudig opbergen in kunststof bakken. Dus ben jij op zoek naar een manier om een lekker gevoel bij jou in huis te creëren? Ga dan even lekker shoppen en kies allerlei leuke woonaccessoires uit. Vergeet trouwens niet om tegelijkertijd een paar kunststof bakken aan te schaffen.

Categorieën: News