Voor al je huiselijke wensen: kunststof kozijnen

Je kent het wel, zo’n ouderwets Amsterdams grachtenpand met die ludieke houten kozijnen. Echter als je even goed kijkt in deze huizen zul je zien dat er allerlei scheuren in het hout zitten bij de ramen! De ramen kraken als je dichterbij komt en vallen er bijna uit. Helemaal niet fijn als het jouw huis is. Of je bedrijfspand. Zeker met deze kou is het idee dat dat kan gebeuren verschrikkeljk. Die houten kozijnen in die oude huizen zullen toch echt vervangen moeten worden. Daarom dachten we: kunststof kozijnen zijn het antwoord. Ze passen daarnaast ook ideaal bij je dakkapel!

Wat is nou het verschil tussen kunststof kozijnen en houten kozijnen?

Het mooie aan kunststof kozijnen is dat je eigenlijk niet ziet dat het kunststof is. Het heeft het karakter van hout, maar wel alles wat positief is aan kunststof. Vroeger kwamen kunststof kozijnen nog met een plastic uitstraling, maar dat is nu verleden tijd. Kunststof kozijnen geven je huis of bedrijfspand de klassieke uitstraling die het nodig heeft.

Duurzaam, onderhoudsarm

Kunststof blijft kleurecht, je hoeft het dus niet meer zelf te schilderen. Het kan geleverd worden in de kleur die jij mooi vindt. Niet meer investeren in een schilder of zelf je kleding vies maken! Ook verkleurt het niet door de zon of andere weersomstandigheden. Daarnaast gaat het net zo lang mee als hout, misschien zelfs langer omdat je er nauwelijks onderhoud aan hoeft te verrichten. Verder heeft hout een hoge kans op houtrot. En het allerbelangrijkste: kunststof is goedkoper. Het bespaart je dus zowel tijd als geld.

Wat nog meer?

Kunststof heeft nog vele andere voordelen! Kunststof kozijnen werken ook nog eens warmte isolerend, ze zijn dus uitermate geschikt om de winterkou buiten te houden. De kunststof werking versterkt ook de isolering van het glas dat er in zit. Ook is de aansluiting nauwer, waardoor er minder lucht doorheen kan. En niet alleen de kou of de hitte houdt kunststof buiten, het isoleert ook geluid beter dan hout. Daarnaast zijn kunststof kozijnen duurzaam, naast de eerder vermelde lange levensduur zijn ze ook recyclebaar. Ook zijn ze inbraakveilig. Door de stalen profielen zijn de kozijnen hartstikke stevig. Inbrekers bedenken wel dat ze ergens anders heen gaan als ze je kunststof kozijnen gezien hebben. Met kunststof zit je dus zowel veilig als comfortabel in je huis, iets wat we bij delicioushouse.nl ontzettend belangrijk vinden. Schroom niet om de overstap te maken!

Categorieën: News