Een highlighter geeft een mooie glans aan jouw make-up look, zo kun je stralend de dag doorkomen. Een beetje glitter op je jukbeenderen aanbrengen, zo lastig kan het toch niet zijn? In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is dit wel degelijk lastig. Er zijn verschillende manieren waarop je het kan aanbrengen en verschillende kleuren die niet allemaal even goed bij jou passen. 

Kleuren 

Er zijn meerdere kleuren highlighters. Bij sommigen huidskleuren komt de ene kleur highlighter beter tot z’n recht dan bij andere huidskleuren. Als je een wat lichtere huid hebt, zou een parel kleurige of een roze highlighter goed bij jouw huid passen. Highlighters met een warme ondertoon moet je dan juist vermijden. Bij een donkere huid staan highlighters met een warme ondertoon juist wel goed in tegenstelling tot roze highlighters. Als je een getinte huid met een gele ondertoon hebt, is het goed om te kiezen voor kleuren als perzik en goud. 

 

Soorten highlighters 

Naast de diverse kleuren, zijn er ook diverse soorten highlighters. De meest voorkomende highlighter is de poeder variant. Door middel van een klein kwastje kan je dit op jouw gezicht aanbrengen. Als jij een vettige huid hebt, is dit een geschikte highlighter. Wanneer je een droge huid hebt, zal een vloeibare highlighter waarschijnlijk beter bij je passen. Door middel van je vingers of een kwastje kan je de highlighter op jouw gezicht aanbrengen. Als laatste heb je de highlighter crème, deze breng je aan met je vingers en zo kan je jouw highlighter laten mengen met de rest van jouw make-up. Naast deze soorten highlighters, zijn er ook nog een aantal anderen, maar dit zijn de meest gebruikte. 

 

Het aanbrengen 

Highlighter breng je pas aan nadat je de basis van jouw gezicht hebt gedaan. Om de highlighter optimaal te laten stralen, is het belangrijk om de beste foundation te kiezen voor jouw huid. Als jij een goede foundation hebt, komt de highlighter het beste tot z’n recht. De plekken waar je highlighter aanbrengt, zijn boven je jukbeenderen, de brug van jouw neus en onder het wenkbrauwbot. Dit zijn de plekken waarop het lijkt alsof de zon op jouw huid schijnt. Met een kleinere make-up borstel breng je de highlighter aan op de kleinere plekken, en met een grotere borstel breng je het aan boven je jukbeenderen. 

 

Op deze manier kan je het met de highlighter die het beste bij jou past op de juiste manier aanbrengen op jouw gezicht. Zo is jouw make-up look helemaal afgemaakt, en kun jij weer stralend de deur uit.

Categorieën: News