We zitten midden in de zomervakantie en de weersvooruitzichten zijn nu niet direct om over naar huis te schrijven. Je zult dus andere activiteiten moeten bedenken om je kinderen lekker bezig te houden. Een goed idee is samen met ze werken met epoxy. Dit is een kunsthars die veel toepassingen kent. Je kunt met epoxy resin van alles maken, als je de juiste mallen maar gebruikt. Voor je kinderen is het misschien nog even een uitdaging, maar van epoxy resin maken jullie samen de mooiste sieraden. Je kunt online de epoxy resin bestellen en dan ook direct mallen en materialen om de verschillende vormen aan elkaar te verbinden.

Waar moet je op letten als je met je kinderen aan de epoxy resin gaat werken?

Allereerst op je kinderen zelf. Zijn ze onder de 8? Dan kun je misschien beter een andere activiteit bedenken. Maar denk je dat je kinderen het geduld kunnen opbrengen? Dan is werken met epoxy resin een echt leuke vrijetijdsbesteding. Het gaat hier om vloeibare kunsthars. Je moet dus wel maatregelen nemen om veilig te kunnen werken. Bestel plastic handschoenen en een veiligheidsbril en plak je tafel af met folie. En natuurlijk blijf je er continu bij als de kinderen met de epoxy resin aan de gang gaan.

Wat kun je maken met deze kunsthars?

Je kunt met deze kunsthars heel mooie sieraden maken. Gewoon door de vloeibare kunsthars in een mal te gieten. Je kunt in de mal ook nog wat kleine zaken doen om deze op een mooie manier in te sluiten. Denk dan bijvoorbeeld aan een mooi schelpje of een klein bloemetje. Zo wordt ieder sieraad uniek en natuurlijk bijzonder. Maar er is meer. Je kunt er ook schitterende onderzetters voor onder glazen en zelfs voor onder pannen mee maken. En wat denk je van een complete schaakset?

Is het veel werk?

Het werken met deze kunsthars is niet moeilijk en het neemt, an sich, niet veel tijd in beslag. Het is een kwestie van voorzichtig en goed georganiseerd werken. Het langst duurt het wachten tot de kunsthars is opgedroogd. Is de kunsthars goed gedroogd in de mal? Dan kun je het gemaakte object er gemakkelijk uithalen. De mallen maak je schoon met water en deze kun je al snel weer gebruiken. De kunsthars hoeft niet geschuurd te worden, maar polijsten is wel een goed idee. Je kunt de gegoten "diamant" van kunsthars nog een keer beter laten glimmen als je deze goed oppoetst.

Categorieën: News