Voor onze kleinschalige camping hebben wij grote plannen. Door de jaren heen hebben we een groot bedrijfsplan opgesteld waarbij we hadden bedacht om speciale tenten neer te laten zetten. Dit zal meer logees trekken. Tot nu toe kan iedereen met zijn tent, camper, caravan of vouwwagen bij ons terecht op het terrein. Een safaritent vind je op maar weinig campings in Nederland. Dat leek ons dan juist een origineel idee!

 

Wat is een saffaritent

Het is een houten tent waar alle gemakken en voorzieningen in zijn gebouwd. Je kunt ze bestellen met verschillende vierkante meters, we zouden dan wel voor de grotere variant gaan. Er bestaan zelfs tenten voor 10 personen, dit leek ons geen goede investering. We keken naar safaritenten van 6 en 8 personen. De indeling zou je dan zelf kunnen maken, erg handig. De keukens kon je aan de wand plaatsen of midden in de kamer verwerken, een soort kookeiland. De mogelijkheden zijn reuze, het is dan ook erg lastig kiezen.

 

Meer informatie inwinnen bij de leverancier

Het bleek dat er maar éen leverancier in Nederland zit die ook daadwerkelijk de keuze bij de klant legt. Zonder standaard indeling en houtsoorten. Deze leverancier bleek nog eens bij ons in de buurt te zitten. Op een mooie dag besloot ik eens langs te rijden om toch wat meer informatie in te winnen. Overigens had ik ook gewoon kunnen bellen maar ik vind persoonlijk contact wel fijner. De beste meneer was druk bezig met de safaritenten in elkaar zetten voor een andere klant. Ik kon dus gelijk mee kijken hoe zo’n saffaritent eruit eindelijk uit zal zijn. Niet alle onderdelen werden uiteraard in elkaar gezet, de tent moest ook nog in elkaar gezet worden op locatie.

 

Reclame maken voor de tenten

Het was een leuk gesprek, hij wist welke camping in ons bezit is. Hij was afgelopen zomer een weekje bij ons als logee. Hij vond het een fijne plek om even bij te komen, zoals de meeste logees zeggen. De beste meneer stelde voor om wel de aanschafkosten te betalen voor de tenten, het in elkaar zetten op locatie zou dan gratis kunnen. De enige voorwaarden was dat wij een bordje op zouden hangen bij de receptie, dat hij de safaritenten had gemaakt. Dit leek mij een goede deal, het scheelt ons namelijk een paar duizend euro. De beste meneer had een klein bedrijf met een aantal bouwers, zoals hij ze zelf noemt. Momenteel is alles in bestelling en zijn wij heel erg benieuwd naar het resultaat. En vooral benieuwd naar de klanten die eropaf komen!

Categorieën: News