Er zijn zo van die gerechten die het altijd goed doen. Dat komt omdat de smaakcombinaties tijdloos zijn en over het algemeen bij de meeste mensen goed in de smaak vallen. Dat komt door de combinatie van ingrediënten en ieder ingrediënt is daarin belangrijk. Maar je hebt natuurlijk altijd hoofdrolspelers en favorietjes. Op dit moment zien we dat de lekkerste kaas weer helemaal terug van weggeweest is, de geitenkaas. In deze blog vertel ik je wat je allemaal met dit heerlijke stukje zuivel kan doen. Lees je mee?

Oog voor goede kaas

Als je geitenkaas koopt of je wilt geitenkaas bestellen, dan moet je goed opletten wat voor kaas dit is. Niet alleen kan de kaas ouder of jonger zijn, iets waardoor de smaak natuurlijk heel erg beïnvloed wordt. Maar niet iedere geitenkaas wordt op een verantwoorde en diervriendelijke manier verkregen. Doe dus een check online om te zien wat voor ingrediënten er allemaal in de kaas zitten en waar deze vandaan komt. Dan kan je straks nog meer genieten van al die heerlijkheid.

Van salade tot burgers

De geitenkaassalade kennen we allemaal wel. Op menig menukaart is dat een echte klassieker. Hartstikke makkelijk om zelf thuis te maken en net zo lekker. Je kan thuis zelfs experimenteren met verschillende smaakcombinaties. Of misschien kies je wel voor geitenkaas op je broodje groenteburger? Dat is weer eens wat anders als cheddar. Combineer het met dungesneden appel, sla en een mosterd-mayonaise en je hebt zo een nieuwe burger die niet onder doet voor wat er in restaurants te verkrijgen is, en dat komt gewoon uit jouw keuken!

Ook bij de borrel en de barbecue

Je kan ook een raclette kaas kopen voor bij een gourmet of borrelavond. Dit hoeft natuurlijk geen geitenkaas te zijn. De één vindt de uitgesproken smaak daarvan wel erg lekker en kan dan ook met een raclette goed op weg, voor de ander is dat iets te veel van het goede. Gelukkig zijn er ook andere kazen die je hiervoor kan gebruiken.

Een recept wat wij laatst leerde was aubergine met knoflook en oosterse kruiden in de barbecue. De aubergine neemt de kruiden goed op en wordt heerlijk zacht. Voeg er op het laatste moment een pittige geitenkaas aan toe en je hebt een heerlijke spread voor op brood of voor door de salade, misschien zelfs door een zelfgemaakte pasta. Heerlijk!

Het is duidelijk, deze kaas is een persoonlijke favoriet van velen.

Categorieën: News